Nederlands Deutsch

Voeding onder de loep

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

“Laat je voeding je medicijn zijn”... Een heel bekende uitdrukking met absolute waarheid. Niet-passende voeding draagt bij aan het ontwikkelen van symptomen en verstoringen die een ziekte kan laten ontwikkelen. Voedingsmiddelovergevoeligheden worden steeds vaker door patiënten geuit en vastgesteld, waardoor deze beter als een syndroom gezien kan worden waar vanuit ziekte zich ontwikkelt.  

Over voeding wordt intens gediscuteerd en de media is vol van goedbedoelde adviezen. Hoe moet nu een degelijk “voedingssydroom” worden gezien, gediagnosticeerd en uiteindelijk in een therapieconcept worden geïntegreerd? Hierover bestaat al jaren controverse tussen wetenschappers, geneeskundigen en therapeuten.  

Dit gratis korte webinar geeft inzicht in het ontstaan van voedingsovergevoeligheden, de context waarin deze ontstaan, hoe deze met de RPSH Voedingsintolerantiediagnostiek te meten zijn en uiteindelijk ook gecorrigeerd kunnen worden.  

Tijdens het webinar worden de immunologische basics, de stress-as, de darm en verteringsissues, het toepassen van de RPSH Voedingsintolerantiediagnostiek en de therapeutische opties besproken. 

Keywords: Voedingsovergevoeligheden versus allergie, immunologische basics, darm, vetering, toxines, HPA-as, stresshormonen, introductie van de on-demand trainingen ‘Basics van het immuunsysteem’ en ‘Basiscursus Darmtherapie’, en de bijscholingen ‘Allergie’ en ‘Immunologie en intracellulaire infecties’ en vervolg op de opleiding ‘Darmtherapiespecialist 

Voorbereiding

Voorbereiding van deze scholing is niet noodzakelijk.

Vooropleiding
U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.
Prijs

Deelname aan dit online seminar is gratis.

Accreditatie

Deze scholing is niet geaccrediteerd.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
18 oktober 2024 08:00 - 09:00 Live online seminar Inschrijven