Nederlands Deutsch

Allergie

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Duur: 1 dag

Voor een goede diagnose en behandeling van (vermeende) allergie is de natuurgeneeskunde een onmisbare schakel. Dit is nu zelfs belangrijker dan ooit, want veel beschikbare informatie over allergieën is niet genuanceerd en vaak onjuist. Mensen mijden onnodig veel voedingsmiddelen en mogelijke allergenen, waardoor het immuunsysteem steeds minder wordt geactiveerd. Het ontrafelen van de puzzel voor een juiste diagnose en behandeling is complex en vraagt om specifieke deskundigheid.

Inhoud

Het immuunsysteem speelt een cruciale rol in het ontstaan, de behandeling en mogelijk zelfs de genezing van een (voedsel)allergie. De interacties starten al in het maagdarmkanaal. Wetenschappelijke inzichten en de kansen voor de praktijk staan deze dag centraal. Daarnaast komen de pathofysiologische achtergronden van een allergische reactie, de huidige diagnostische mogelijkheden, de verschillende ziektebeelden en de therapeutische interventies tijdens deze bijscholing uitgebreid aan bod.

Voorbereiding

Voorbereiding van de bijscholing is niet noodzakelijk.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld. Om deze bijscholing goed te kunnen volgen is het behulpzaam eerst de basiscursus Darmtherapie succesvol te hebben afgerond.

Studiebelasting

5 presentie-uren
5 zelfstudie- en verwerkingsuren

De zelfstudie is ter verwerking van de behandelde stof. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het maken van individuele therapeutische strategieën op basis van anamnese en diagnostiek. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Prijs

€ 95,00 inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie.

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd bij MBOG, LVNT en KTNO.

Inschrijving

U dient ingelogd te zijn om u te kunnen inschrijven voor een scholing. Indien u nog geen account bij ons heeft, klik dan ook op 'inloggen'. U komt dan op de inlogpagina terecht waar u zich kunt registreren als nieuwe klant.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
19 april 2024 10:00 - 16:00 Live online seminar Inloggen