Nederlands Deutsch

Basics van het immuunsysteem

Terug naar overzicht

Inhoud

Het immuunsysteem is als een superheld van het lichaam, altijd paraat om ons te beschermen tegen indringers en ziekteverwekkers. Het bestaat uit verschillende componenten:

  1. Aangeboren Immuunsysteem: Dit is onze eerste verdedigingslinie, altijd klaar voor actie. Het herkent snel algemeen bekende indringers, zoals bacteriën en virussen. Het bestaat uit o.a. witte bloedcellen, huidbarrières en chemicaliën die indringers aanvallen.
  2. Aangeleerde Immuunsysteem: Dit is de detective van het lichaam. Het leert en herkent specifieke indringers na blootstelling. Antistoffen, gemaakt door B-cellen, en T-cellen werken samen om deze indringers te bestrijden. Dit deel van het immuunsysteem zorgt voor immuniteit na een eerdere infectie of vaccinatie.
  3. Complement Systeem: Dit is het versterkende team van het immuunsysteem. Het bestaat uit eiwitten die helpen bij het vernietigen van indringers door cellen op te roepen om ze te verslinden en ze te "etiketteren" voor vernietiging.
  4. Immunoglobulines (antistoffen): Deze kleine strijders worden geproduceerd door B-cellen en zijn aangepast om specifieke indringers te herkennen. Ze werken als sloten en sleutels, binden aan indringers en activeren het immuunsysteem om ze te neutraliseren. Ze zijn als het ware gepersonaliseerde wapens van het lichaam tegen ziekteverwekkers.
Algemene beschrijving

In deze training leer je de basics van het immuunsysteem en hoe fascinerend het is dat het zich kan aanpassen en onthouden. Het leert van eerdere confrontaties en wordt sterker. Dus, elke keer dat je gezond blijft na een infectie of vaccinatie, kun je je immuunsysteem bedanken voor zijn onvermoeibare inzet om jou te beschermen!

On-demand webinar

De scholing bestaat uit on-demand webinars, opgedeeld in meerdere handzame sessies die worden afgesloten met een toets. Regelmatig is er een mogelijkheid om live uw vragen te stellen en beantwoord te krijgen.

De on-demand sessies zijn 6 maanden beschikbaar. 

Voorbereiding

Voor deze training is geen voorbereiding vereist.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld. 

Studiebelasting

Webinaruren: ca. 2 uur (incl. toetsen)
Zelfstudie en verwerkingsuren: 2 uur 

Voor meer informatie over het programma en de tijdsduur klik hier.

Prijs

€45,- inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie

Inschrijving

U dient ingelogd te zijn om u te kunnen inschrijven voor een scholing. Indien u nog geen account bij ons heeft, klik dan ook op 'inloggen'. U komt dan op de inlogpagina terecht waar u zich kunt registreren als nieuwe klant.

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd bij MBOG, LVNT en KTNO.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
- - On-demand Training Inloggen