Nederlands Deutsch

Uit de praktijk

Onlangs meldde een moeder zich bij mij met haar zoontje van 6 jaar die een aantal keer per jaar behoorlijke hooikoortsklachten heeft (niezen, snotteren, jeuk in de keel). In het verleden antihistaminica geprobeerd, wat niet geholpen had. Ze wilde het graag eens over een andere boeg gooien. Vanuit de intake bleek daarnaast dat deze jongen een opvliegend karakter heeft en een brijachtige ontlasting.

Vanuit de Darmtherapiescreening kwam het volgende naar voren: histaminebelasting, parasiet Dientamoeba fragilis, schimmel Aspergilus niger, hoge EPX, hoge alfa-1-antitrypsine, virulente factoren haemolyse, gelatinase en urease. Daarna doorgetest op voedingsintoleranties en allergieën. Hier kwam een hele lange lijst uit, zowel qua allergieën als voedingsintoleranties. PMN Elastase en lysozyme scoorde negatief.

De eerste 6 weken van de behandeling lag de focus op ontstekingen remmen en histamine verminderen. Ik werk hierbij graag met o.a. Oligo’s, Detox, Hisba en MBR Probiotics. Samen met de ouders heb ik overlegd wat haalbaar is qua voeding. Dat hebben zij heel goed opgepakt en we doen het stapsgewijs.

Na 6 weken een eerste hertest gedaan, zowel alfa-1-antitrypsine als histamine zijn mooi gedaald. De komende weken gaan we nog even door met de ontstekingsremming, omdat deze nog niet helemaal binnen de norm is en dan door naar fase 2 voor de aanpak van de parasiet, virulente factoren en de schimmel.

Het mooiste nieuws is dat het nu al heel goed gaat met deze jongen. Zijn ouders geven aan dat hij veel minder opvliegend is en dat deze jongen dat zelf ook ervaart en zelf ook heel prettig vindt. Het gaat ook heel goed met het uitsluiten van voeding en met de inname van zijn supplementen.

Naast de inzet van de ouders en de jongen zelf, ervaar ik het als therapeut echt als heel prettig dat ik bij dit soort cases, waar veel speelt, even met RPSH medisch adviseur Wim Knoppert kan klankborden tijdens het therapeutisch spreekuur. Dat doe ik dan ook regelmatig, ik leer er veel van en krijg altijd hele nuttige tips. - Natasja Asselman – Vitassa Orthomoleculair advies

Wilt u zelf ook een verhaal uit de praktijk of uw ervaring delen? Mail naar info@rpsanitashumanus.com