Nederlands Deutsch

Prikkelbare Darm Syndroom (IBS) -update 2024

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

1 op de 5 personen heeft gemiddeld 1 keer per week last van terugkerende buikpijn, met verandering in de frequentie en vorm en pijn bij de ontlasting. Dit zijn de criteria voor de diagnose Irritable Bowel Syndrome (ofwel PDS). IBS veroorzaakt niet alleen vervelende darmklachten, maar verstoord ook het metabolisme, zenuwstelsel, immuun- en hormoonsysteem. Diagnostiek is uitermate belangrijk bij dit ziektebeeld, omdat er een overlapping is met verschillende andere darmziekten.  

In dit gratis webinar komt het onderscheid tussen inflammatoire en niet-inflammatoire darmziekten aan bod. Daarnaast vergaart u kennis over de 3 subtypes en de hersen-darm-as, alsook de factoren die IBS beïnvloeden, waaronder de vele verschillende darmhormonen. Dit is essentieel voor het begrijpen van het ziekteproces. 

Keywords: kenmerken en klachten IBS, noodzakelijke diagnostiek, eerste hulp bij IBS, introductiewebinar voor ‘IBS Therapie Update 2024’ en de on-demand training ‘Basiscusrus Darmtherapie’ en een korte herhaling en opfrissing voor collega’s die de verdiepingscursus ‘Darmtherapiespecialist’ hebben afgerond. 

Voorbereiding

Voorbereiding van deze scholing is niet noodzakelijk.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Prijs

Deelname aan dit online seminar is gratis.

Accreditatie

Deze scholing is niet geaccrediteerd.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
17 mei 2024 08:00 - 09:00 Live online seminar Inschrijven