Nederlands Deutsch

Wegwijs in Hormoon- en Neurotransmitterdiagnostiek

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Duur: 1 dag

Heeft u reeds een goed begrip van bloeddiagnostiek, maar wilt u uw kennis verder verdiepen in de diagnostiek en interpretatie van neurotransmitters en hormoondiagnostiek? Dan biedt deze bijscholing uitkomst.

Het doel van deze dag is om therapeutische interventies voor het hormoon- en neurotransmittersysteem naar een hoger niveau te tillen door u te leren om de uitslagen van hormoon- en neurotransmitterdiagnostiek in zijn geheel te beoordelen en de verbanden te begrijpen.

Inhoud

Tijdens deze bijscholing krijgt u inzicht in de referentiewaarden en interpretatie en conclusie van verschillende neurotransmitters en hormonen zoals dopamine, noradrenaline, adrenaline, serotonine, GABA, glycine, taurine, cortisol, DHEA, oestrogeen, progesteron, testosteron, TSH, T4, vrije T4, T3, vrije T3 en T3 reverse.

Daarnaast worden belangrijke pre-analytische onderdelen zoals afname en verzending van onderzoeksmateriaal zoals bloed, urine en speeksel besproken.

Verder leert u een diagnostisch plan op te stellen gebaseerd op klinische uitslagen en ontvangt u een flowchart met de mogelijkheden voor eventuele vervolgonderzoeken op basis van de hormoon- en neurotransmitterdiagnostiek.

Voorbereiding

Ter voorbereiding moeten de pre-analytische onderwerpen bloed, speeksel en urine en de volgende onderzoeken m.b.t. neurotransmitters en hormoondiagnostiek worden bestudeerd:

-Adrenale stressindex
-Cortisol dagprofiel
-DHEA-S
-Groot hormoonprofiel man/vrouw
-Neurotransmitters
-Oestrogeenmetabolieten
-Schildklierprogramma plus

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg en u heeft de basiscursus Wegwijs in bloeduitslagen e/o de bijscholing Neurotransmitters succesvol afgerond. Daarnaast is deze bijscholing geschikt voor professionals die regelmatig laboratoriumdiagnostiek in de praktijk toepassen. Basale kennis van het hormoon- en neurotransmittersysteem is wenselijk.

Studiebelasting

8 presentie-uren
8 zelfstudie- en verwerkingsuren

De zelfstudie is ter verwerking van de behandelde stof. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het interpreteren van laboratoriumonderzoeken en het toepassen van de besproken therapie. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Prijs

€ 95,00 inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd bij MBOG, LVNT en KTNO (K10569)

Datum:

{foreach training_date} {/foreach}
Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
{training_date_start} {training_date_start_time} - {training_date_end_time} {training_date_place} {training_date_comment} Inschrijven Inloggen