Nederlands Deutsch

Wegwijs in Hormonen

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Heeft u reeds een goed begrip van bloeddiagnostiek, maar wilt u uw kennis verder verdiepen in de diagnostiek en interpretatie van hormoondiagnostiek? Dan biedt deze training uitkomst.

Het doel van deze dag is om therapeutische interventies voor het hormoonsysteem naar een hoger niveau te tillen door u te leren om de uitslagen van hormoondiagnostiek in zijn geheel te beoordelen en de verbanden te begrijpen.

Inhoud

Tijdens deze online training krijgt u inzicht in de referentiewaarden en interpretatie en conclusie van verschillende hormonen zoals dopamine, noradrenaline, adrenaline, serotonine, cortisol, DHEA, oestrogeen, progesteron, testosteron, TSH, T4, vrije T4, T3, vrije T3 en T3 reverse.

Daarnaast worden belangrijke pre-analytische onderdelen zoals afname en verzending van onderzoeksmateriaal zoals bloed, urine en speeksel besproken.

Verder leert u een diagnostisch plan op te stellen gebaseerd op klinische uitslagen en ontvangt u een flowchart met de mogelijkheden voor eventuele vervolgonderzoeken op basis van de hormoondiagnostiek.

On-demand webinar

De trainingssessies zijn via on-demand webinars, die worden afgesloten met een toets. Regelmatig is er een mogelijkheid om live uw vragen te stellen en beantwoord te krijgen.

De on-demand sessies zijn 6 maanden beschikbaar.

Voorbereiding

Ter voorbereiding is het raadzaam om de pre-analytische onderwerpen bloed, speeksel en urine en de volgende onderzoeken m.b.t. hormoondiagnostiek worden bestudeerd:

-Adrenale stressindex
-Cortisol dagprofiel
-DHEA-S
-Groot hormoonprofiel man/vrouw
-Oestrogeenmetabolieten
-Schildklierprogramma plus

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg en u heeft de basiscursus Wegwijs in bloeduitslagen succesvol afgerond. Daarnaast is deze bijscholing geschikt voor professionals die regelmatig laboratoriumdiagnostiek in de praktijk toepassen. Basale kennis van het hormoonsysteem is wenselijk.

Studiebelasting

3 webinaruren
5 zelfstudie- en verwerkingsuren

Voor meer informatie over het programma en de tijdsduur klik hier.

De zelfstudie is ter verwerking van de behandelde stof. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het interpreteren van laboratoriumonderzoeken en het toepassen van de besproken therapie. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Prijs

€ 95,00 inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd bij MBOG, LVNT en KTNO (K10569)

Inschrijving

U dient ingelogd te zijn om u te kunnen inschrijven voor een scholing. Indien u nog geen account bij ons heeft, klik dan ook op 'inloggen'. U komt dan op de inlogpagina terecht waar u zich kunt registreren als nieuwe klant.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
- - On-demand Training Inloggen