Nederlands Deutsch

Wegwijs in bloeduitslagen

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Heeft u altijd al meer inzicht willen krijgen in bloeddiagnostiek? Dan biedt deze training u de basis. Meten is weten. Klinische diagnostiek is een belangrijk onderdeel om tot een goed therapiebeleid te komen. Het goed kunnen begrijpen en interpreteren van bloedwaarden is essentieel voor een succesvolle behandeling. Het geeft u zelfs inzicht in de typologie van uw patiënt.

Inhoud

Deze online training geeft inzicht in het interpreteren van laboratoriumdiagnostiek uit bloed. U leert om praktijkgeoriënteerde bloedanalyses m.b.t ontstekingen, lever, nieren, bloedbeeld (differentiaal), basale schildklier en hormonen te interpreteren en een gezondheidspatroon te herkennen.

Met deze kennis bent u in staat om een Gezondheidsscreening man/vrouw juist te kunnen interpreteren en eventueel verder benodigde diagnostiek vast te stellen.
Om deze kennis gelijk in de praktijk toe te passen, werkt u een door RPSH aangeleverde casus uit. Hiermee krijgt u praktijkgerichte ervaring over hoe u het onderzoeksresultaat van uw patiënt moet interpreteren en verbanden tussen de verschillende waarden kunt leggen.

Daarnaast worden belangrijke pre-analytische onderdelen zoals het bloedafnametraject besproken, zodat het monster van uw patiënt altijd goed bij het laboratorium terecht komt en optimaal kan worden onderzocht. Immers ligt het grootse risico van fout-negatieve of fout-positieve labresultaten in het voorstadium, dus bij de bloedafname en verzending.

Tot slot leert u een diagnostisch plan op te stellen gebaseerd op klinische uitslagen van de Gezondheidsscreening man/vrouw en ontvangt u een flowchart met de mogelijkheden voor eventuele vervolgonderzoeken.

On-demand webinar

De eerste 3 modules van de cursus zijn via on-demand webinars. Deze zijn opgedeeld in meerdere handzame sessies die worden afgesloten met een toets. Regelmatig is er een mogelijkheid om live uw vragen te stellen en beantwoord te krijgen.

De on-demand sessies zijn 6 maanden beschikbaar. 

Casuïstiekdag

Module 4 omvat de casuïstiek, die u live online kan volgen via Teams. 

Voorbereiding

Het interpreteren van de Gezondheidsscreening man/vrouw vraagt ervaring en complex-denken. Om deze reden is het vereist om een casus voor te bereiden. U krijgt hiervoor een casus met onderzoeksresultaat aangeleverd, die u vervolgens zelf moet interpreteren en uitwerken. 

Nadat de modules succesvol zijn afgerond en de casus is ingediend, kunt u deelnemen aan de casuïstiekdag. 

Studiebelasting

ca. 6 webinaruren en 4 casuïstiekuren
ca. 12 zelfstudie- en verwerkingsuren

Voor meer informatie over het programma en de tijdsduur klik hier.

De zelfstudie is ter voorbereiding van de volgende module en om de behandelde stof te verwerken. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het interpreteren van laboratoriumonderzoeken van de resultaten van fecesanalyses of andere laboratoriumonderzoeken. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Prijs

€ 249,00 inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie.

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd bij MBOG, LVNT en KTNO (K10568)

Inschrijving

U dient ingelogd te zijn om u te kunnen inschrijven voor een scholing. Indien u nog geen account bij ons heeft, klik dan ook op 'inloggen'. U komt dan op de inlogpagina terecht waar u zich kunt registreren als nieuwe klant.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
- - On-demand Training Inloggen