Nederlands Deutsch

SIBO en verteringsenergie

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Wel één op de tien mensen heeft vaak last van een opgeblazen gevoel na een maaltijd. Dit gaat veelal gepaard met buikpijn en diarree of constipatie.   
Deze klachten lijken op die van het Prikkelbare Darm Syndroom, maar kunnen ook worden veroorzaakt door SIBO (small intestinal bacterial overgrowth). Bij SIBO is er een overgroei van bepaalde schadelijke darmbacteriën in de dunne darm, die eigenlijk in de dikke darm thuishoren. Er is dus sprake van een dysbiose in de dunne darm in plaats van in de dikke darm, zoals het geval is bij PDS. Een slechte vertering, veroorzaakt door zwakte van de maag, milt, lever, alvleesklier e/o galblaas, vergroot de kans op het ontstaan van SIBO. In deze bijscholing leert u hoe SIBO op de juiste manier kan worden gediagnosticeerd en behandeld. 

Voorbereiding

Voorbereiding van deze scholing is niet noodzakelijk.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Studiebelasting

5 presentie-uren 
4 zelfstudie- en verwerkingsuren 
 
De zelfstudie en verwerkingsuren zijn ter voorbereiding van de tweede lesdag en om na afloop de behandelde stof te verwerken. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het maken van individuele therapeutische strategieën op basis van anamnese en diagnostiek. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Prijs

€95,00 inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie. 

Inschrijving

U dient ingelogd te zijn om u te kunnen inschrijven voor een scholing. Indien u nog geen account bij ons heeft, klik dan ook op 'inloggen'. U komt dan op de inlogpagina terecht waar u zich kunt registreren als nieuwe klant.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
17 oktober 2024 10:00 - 16:00 Live online seminar Inloggen