Nederlands Deutsch

Proteoom

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Duur: 1 dag

Het proteoom is de verzameling van alle eiwitten van een organisme of van een cel. In elke levende cel zijn talrijke biologische processen gelijktijdig en gecoördineerd actief, die bijna altijd worden uitgevoerd door eiwitten.
Een goede proteomische gezondheid is afhankelijk van de enzymatische activiteit, energievoorziening, extracellulaire matrix en het (para)sympathische zenuwstelsel.
Ontwikkeling van een ziekte heeft te maken met proteomische zwakte en proteoomdegradatie, wat zorgt voor immunologische veroudering.
In deze training leert u hoe proteomen kunnen worden gereguleerd en de weerstand kan worden gestimuleerd. Ook de basisstappen van een complementair therapieplan komen uitgebreid aan bod, want een gezond proteoom is een gezond mens!

Voorbereiding

Voorbereiding van de bijscholing is niet noodzakelijk.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld. Om deze bijscholing goed te kunnen volgen is het behulpzaam eerst de basiscursus Darmtherapie succesvol te hebben afgerond.

Studiebelasting

5 presentie-uren
5 zelfstudie- en verwerkingsuren

De zelfstudie is ter verwerking van de behandelde stof. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het maken van individuele therapeutische strategieën op basis van anamnese en diagnostiek. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Prijs

€ 95,00 inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie.

Inschrijving

U dient ingelogd te zijn om u te kunnen inschrijven voor een scholing. Indien u nog geen account bij ons heeft, klik dan ook op 'inloggen'. U komt dan op de inlogpagina terecht waar u zich kunt registreren als nieuwe klant.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
07 juni 2024 10:00 - 16:00 Live online seminar Inloggen