Nederlands Deutsch

IBS-Therapie update 2024

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

1 op de 5 personen heeft gemiddeld 1 keer per week last van terugkerende buikpijn, met verandering in de frequentie en vorm en pijn bij de ontlasting. Dit zijn de criteria voor de diagnose Irritable Bowel Syndrome. IBS veroorzaakt niet alleen vervelende darmklachten, maar verstoord ook het metabolisme, zenuwstelsel, immuun- en hormoonsysteem. Diagnostiek is uitermate belangrijk bij dit ziektebeeld, omdat er een overlapping is met verschillende andere darmziekten.
In deze bijscholing komt het onderscheid tussen inflammatoire en niet-inflammatoire darmziekten aan bod. Kennis over de 3 subtypes en de hersen-darm-as zijn essentieel voor het begrijpen van het ziekteproces, alsook de factoren die IBS beïnvloeden, waaronder de vele verschillende darmhormonen.
U leert welke diagnostiek de juiste diagnose geeft en met behulp van welke supplementen u een complementair therapieplan kunt opstellen. 
Daarnaast worden ook de moeilijke gevallen van IBS besproken, waarbij de standaard voedings-, leefstijl- en therapeutische interventies niet werken.

Voorbereiding

Voorbereiding van deze scholing is niet noodzakelijk. 

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld. 

Studiebelasting

5 presentie-uren 
4 zelfstudie- en verwerkingsuren 

De zelfstudie is ter verwerking van de behandelde stof. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het maken van individuele therapeutische strategieën op basis van anamnese en diagnostiek. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Prijs

€95,00 inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie.

Inschrijving

U dient ingelogd te zijn om u te kunnen inschrijven voor een scholing. Indien u nog geen account bij ons heeft, klik dan ook op 'inloggen'. U komt dan op de inlogpagina terecht waar u zich kunt registreren als nieuwe klant.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
12 september 2024 10:00 - 16:00 Live online seminar Inloggen