Nederlands Deutsch

Histamine-intolerantie update 2024

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Histamine: een lichaamseigen, maar toch ietwat vreemde stof. Een histamine-intolerantie komt ontzettend vaak voor en is tegelijkertijd één van de meest ondergediagnosticeerde aandoeningen in de praktijk.
Histamine wordt veelal in verband gebracht met hooikoorts of allergie, maar ook mensen zonder hooikoorts of allergie kunnen last hebben van een verhoogde histaminewaarde en dat is wat een histamine-intolerantie feitelijk is. Echter, mensen met allergie kunnen ook een laag histaminegehalte hebben, dus allergie en histamine gaan niet altijd hand in hand.

Histamine-intolerantie gaat gepaard met de volgende klachten:
• Jeuk
• Hartkloppingen
• Opgeblazen buik
• Slopende vermoeidheid
• Opgejaagd gevoel
• Vaak kouwelijk of juist vaak warm (temperatuurschommelingen)
• Duizeligheid
• Eczeem
• Rosacea
• Netelroos

Deze klachten zijn niet altijd te herleiden naar de resultaten van bloed- en ontlastingsonderzoeken. Soms is de puzzel niet compleet of is er bij sommige klanten weinig vooruitgang tijdens de behandeling. Dan speelt histamine mogelijk een rol.

Deze bijscholing is een verdieping van de basiskennis over histamine-intolerantie en draait vooral om praktijkgerichte problematiek zoals de situatie waarin een histaminearme voedingsaanpassing niet helpt en de klachten ondanks alle inspanning niet of weinig verminderen. Daarom is deze bijscholing met name geschikt voor artsen en therapeuten die reeds praktijkervaring hebben met het begeleiden van patiënten met een histamine-intolerantie.

Voorbereiding

Ter voorbereiding van deze scholing volgt u eerst het gratis webinar 'Histamine'.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld. Om deze bijscholing goed te kunnen volgen is het behulpzaam eerst de basiscursus Darmtherapie succesvol te hebben afgerond.

Studiebelasting

5 presentie-uren
4 zelfstudie- en verwerkingsuren

De zelfstudie is ter verwerking van de behandelde stof. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het maken van individuele therapeutische strategieën op basis van anamnese en diagnostiek. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Prijs

€ 95,00 inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie.

Accreditatie
Deze scholing is geaccrediteerd bij MBOG, LVNT en KTNO
Inschrijving

U dient ingelogd te zijn om u te kunnen inschrijven voor een scholing. Indien u nog geen account bij ons heeft, klik dan ook op 'inloggen'. U komt dan op de inlogpagina terecht waar u zich kunt registreren als nieuwe klant.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
08 november 2024 10:00 - 16:00 Live online seminar Inloggen