Nederlands Deutsch

Immuniteit

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Het immuunsysteem is het biologische afweersysteem en beschermt het lichaam tegen toxische stoffen, ziekteverwekkers en pathogene celveranderingen. Het is uiterst complex en bestaat uit een functioneel systeem van op elkaar afgestemde mechanismen en verschillende organen, weefsels, cellen en eiwitten. Het kent een onderscheid tussen de aangeboren en verworven afweer (immuniteit). Zolang de afweer van het lichaam soepel werkt, wordt ze niet opgemerkt.   

Als de diversen processen echter niet als tandwieltjes in elkaar grijpen, ontstaat ziekte en soms auto-immuniteit. Welke factoren zijn in de complementaire praktijk noodzakelijk om te doorzien en te behartigen in de therapie? 

Keyword: opbouw en functie immuunsysteem, storingsfactoren, immunologische reacties begrijpen, introductie van de on-demand training 'Basics van het Immuunsysteem' en de hierop volgende bijscholingen ‘Immuunsysteem en intercellulaire infecties’ en Allergie 

Voorbereiding

Voorbereiding van deze scholing is niet noodzakelijk.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Prijs

Deelname aan dit online seminar is gratis.

Accreditatie

Deze scholing is niet geaccrediteerd.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
14 juni 2024 08:00 - 09:00 Live online seminar Inschrijven