Nederlands Deutsch

Verteringsenergie; maag, milt, lever, pancreas, gal

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Duur: 1 dag

Een verteringsinsufficiëntie eist zijn tol van de darmgezondheid, waardoor de kans op (chronische) ziekten en aandoeningen toeneemt. Deze training staat in het teken van de verteringsorganen en de functie die zij vervullen. De organen worden niet alleen vanuit een anatomisch en fysiologisch oogpunt bekeken, maar ook vanuit de TCM. De oosterse kijk op de verteringsorganen is zeer interessant en biedt nieuwe inzichten voor de benadering van spijsverteringsklachten. Welke pathologieën zijn er en wat zijn de schadelijke factoren voor de verteringsorganen? Welke enzymen en spoorelementen zijn relevant en met welke kenmerken kan rekening worden gehouden kan in de anamnese? Uiteraard worden de diagnostische mogelijkheden ook uitgebreid besproken. Kortom, na deze training heeft het spijsverteringssysteem geen geheimen meer voor u!

Voorbereiding

Voorbereiding van de bijscholing is niet noodzakelijk.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld. Om deze bijscholing goed te kunnen volgen is het behulpzaam eerst de basiscursus Darmtherapie succesvol te hebben afgerond.

Studiebelasting

5 presentie-uren
5 zelfstudie- en verwerkingsuren

De zelfstudie is ter verwerking van de behandelde stof. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het maken van individuele therapeutische strategieën op basis van anamnese en diagnostiek. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Prijs

€95,00 inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie.

Inschrijving

U dient ingelogd te zijn om u te kunnen inschrijven voor een scholing. Indien u nog geen account bij ons heeft, klik dan ook op 'inloggen'. U komt dan op de inlogpagina terecht waar u zich kunt registreren als nieuwe klant.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
24 mei 2023 10:00 - 16:00 Live online seminar Inloggen