Nederlands Deutsch

Typologie: de sleutel naar een passende therapie

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Iedereen heeft een metabolisme. Maar wist je dat er drie verschillende soorten metabolisme zijn?  

Als je ooit iemand hebt gezien die constant aan het eten was en geen kilo aankwam, terwijl je naar een stuk cake kon kijken en aankwam, kunnen de verschillende soorten metabolisme helpen verklaren waarom. Deze drie soorten metabolisme zijn endomorph (katabolisme), ectomorph (metabolisme) en mesomorph (anabolisme). Ook de duizenden jaren oude Ayurvedische typologie kent een drietal mensbeelden, Vata, Pitta en kapha met hun verschillende subtypes.  

Ook het mensbeeld kan worden ingedeeld in verschillende typologische karakteriseringen, denk aan de Diatheseleer volgens dr Menetrier waarin Hyperenergische, Hypoenergische, Anergische en Dystonische mensbeelden bestaan, mogelijk gevolgd door storingsdiathesen en uiteindelijk een acuut syndroom.   

Het kan erg behulpzaam zijn om het type metabolisme te kennen en hoe u deze kennis kunt gebruiken om uw patiënten te ondersteunen. Deze training behandelt de samenhang tussen het darmbioom, stofwisseling en typologie vanuit verschillende mensbeelden.  

Voorbereiding

Voorbereiding van de bijscholing is niet noodzakelijk.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld. Om deze bijscholing goed te kunnen volgen is het behulpzaam eerst de basiscursus Oligo-enzymregulatietherapie succesvol te hebben afgerond.

Studiebelasting

5 presentie-uren
5 zelfstudie- en verwerkingsuren

De zelfstudie is ter verwerking van de behandelde stof. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het maken van individuele therapeutische strategieën op basis van anamnese en diagnostiek. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Prijs

€ 95,00 inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie. 

Inschrijving

U dient ingelogd te zijn om u te kunnen inschrijven voor een scholing. Indien u nog geen account bij ons heeft, klik dan ook op 'inloggen'. U komt dan op de inlogpagina terecht waar u zich kunt registreren als nieuwe klant.

Datum:

{foreach training_date} {/foreach}
Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
{training_date_start} {training_date_start_time} - {training_date_end_time} {training_date_place} {training_date_comment} Inschrijven Inloggen