Nederlands Deutsch

Mineraaldisbalans en zware metalen - oorzaak van chronische klachten

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Duur: 1 dag

Mineralen en spoorelementen zijn als basis voor vele stofwisselingsprocessen onontbeerlijk. Wanneer de balans tussen deze reactie-elementen wordt verstoord, bijvoorbeeld door toxische zware metalen zoals lood, kwik en cadmium, ontstaan veel hedendaagse chronische klachten die u in de praktijk tegenkomt.

Inhoud

Deze bijscholing biedt u inzicht in welke aandoeningen ontstaan bij bepaalde afwijkingen en disbalansen in de mineraal- en spoorelementhuishouding en zware metalen. Om uw patiënten succesvol te kunnen helpen, is het essentieel om de samenhang tussen mineralen en spoorelementen onderling te begrijpen.

Suppletie of chelatie van één van deze elementen kan mogelijk de subtiele balans juist verder verstoren. Aan hand van de mineralen en spoorelementen die worden onderzocht in de Multi-elementen haaranalyse, krijgt u inzicht in de functies van verschillende mineralen en spoorelementen en de disfuncties die ontstaan bij bepaalde afwijkingen in de balans hiervan.

Haar-mineraalanalyse neemt een belangrijke plaats in binnen de diagnostiek om chronische overbelasting of tekorten van spoorelementen, mineralen en zware metalen te kunnen detecteren.

U leert hoe u de afwijkende resultaten van de analyse moet interpreteren in samenhang met de overige waarden zodat u een evenwichtig therapeutisch plan kunt opstellen. Daarnaast is er aandacht voor de pre-analytische fase zoals de afname en verzending van het haarmonster.

Voorbereiding

Voorbereiding van de bijscholing is niet noodzakelijk.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum.

Studiebelasting

8 presentie-uren
8 zelfstudie- en verwerkingsuren

De zelfstudie is ter verwerking van de behandelde stof. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het interpreteren van laboratoriumonderzoeken en het toepassen van de besproken therapie. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Datum

Vrijdag 25 juni 2021

Prijs

€ 135,00 inclusief onbeperkt koffie & thee, lunch en digitale PDF PowerPoint-presentatie.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
25 juni 2021 10:00 - 18:00 RP Academy leslocatie; Hardwareweg 10, Amersfoort Inschrijven