Nederlands Deutsch

Intracellulaire infecties

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Duur: 2 dagen (1 lesblok)

Intracellulaire infecties zoals bijvoorbeeld ziekte van Lyme en Epstein-Barr-virus (EBV), zijn de oorzaak van diverse chronische ziektebeelden en worden helaas vaak pas na een lange lijdensweg gevonden. Beter gezegd: er wordt pas laat aan intracellulaire infecties gedacht. Klachten zoals chronische pijn, motorische uitvalsverschijnselen, algehele malaise, fibromyalgie, het chronisch vermoeidheidssyndroom en depressie, zijn nog maar enkele voorbeelden waar patiënten mee te maken kunnen krijgen.

Inhoud

Tijdens deze verdiepingscursus breidt u uw kennis over intracellulaire infecties uit om zo nog beter uw patiënt te kunnen helpen. De diagnostische mogelijkheden en de hieruit af te leiden therapeutische en leefstijl gerelateerde interventies staan hierbij centraal.

Voorbereiding

Voorbereiding van de cursus is niet noodzakelijk. Om deze cursus goed te kunnen volgende is basiskennis van immunologie noodzakelijk.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Voor een hoog leerrendement is het behulpzaam om eerst de basiscursus Darmtherapie en Oligo-enzymregulatietherapie succesvol te hebben afgerond.

Studiebelasting

16 presentie-uren
10 zelfstudie- en verwerkingsuren

De zelfstudie is ter verwerking van de behandelde stof. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het interpreteren van laboratoriumonderzoeken en het toepassen van de besproken therapie. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Data 2021

Lesdag 1:   vrijdag 18 juni
Lesdag 2:   zaterdag 19 juni

Prijs

€ 215,00 inclusief onbeperkt koffie en thee, lunch en digitale PDF PowerPoint-presentatie.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
18 juni 2021 10:00 - 18:00 RP Academy leslocatie; Hardwareweg 10, Amersfoort Inschrijven