Nederlands Deutsch

Infectieziekten

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Duur: 2 dagen (1 lesblok)

Infectieziekten zoals bijvoorbeeld de ziekte van Lyme en het Epstein-Barr-virus (EBV), zijn de oorzaak van diverse chronische ziekten en worden helaas vaak pas na een lange lijdensweg gevonden. Beter gezegd: er wordt pas laat aan deze mogelijke oorzaak ("root cause")gedacht. Klachten zoals chronische pijn, motorische uitvalsverschijnselen, algehele malaise, fibromyalgie, CVS en depressie, zijn nog maar enkele voorbeelden waarmee patiënten in de praktijk komen.

Inhoud

Tijdens deze verdiepingscursus breidt u uw kennis over infectieziekten uit om zo deze mogelijke hoofdoorzaak die aan de basis van de klachten ligt sneller te herkennen en uw patiënt echt te kunnen helpen. De diagnostische mogelijkheden en de hieruit af te leiden therapeutische en leefstijlgerelateerde interventies staan hierbij centraal.

Voorbereiding

Voorbereiding van de cursus is niet noodzakelijk. Om deze cursus goed te kunnen volgen is basiskennis over het immuunsysteem noodzakelijk.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Voor een hoog leerrendement is het behulpzaam om eerst de basiscursus Darmtherapie en Oligo-enzymregulatietherapie succesvol te hebben afgerond.

Studiebelasting

16 presentie-uren
10 zelfstudie- en verwerkingsuren

De zelfstudie is ter verwerking van de behandelde stof. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het interpreteren van laboratoriumonderzoeken en het toepassen van de besproken therapie. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Datums

Lesdag 1:   vrijdag 16 september
Lesdag 2:   zaterdag 17 september

Prijs

€ 190,00 inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie.

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd door MBOG, LVNT en KTNO (K9612)

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
16 september 2022 10:00 - 16:00 Online Seminar Inschrijven