Nederlands Deutsch

Immuunsysteem

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Het immuunsysteem bestaat uit een complex netwerk van organen, cellen en eiwitten die infecties bestrijden (microben). Via de aanmaak van T- en B-cellen houdt het immuunsysteem bij welke microben het ooit heeft verslagen. Dit betekent dat het de microbe snel kan herkennen en vernietigen zodra deze het lichaam opnieuw binnendringt, voordat het zich kan vermenigvuldigen en opnieuw ziekte kan veroorzaken. 

In deze bijscholing behandelen we de belangrijkste onderdelen van het immuunsysteem zoals witte bloedcellen, antilichamen, complementair systeem, lymfesysteem, milt, beenmerg en thymus. De functie van het immuunsysteem hangt in de eerste plaats af van interleukinen, De meeste interleukinen worden gesynthetiseerd door CD4-helper-T-lymfocyten, evenals door monocyten, macrofagen en endotheelcellen. Ze bevorderen de ontwikkeling en differentiatie van T- en B-lymfocyten en hematopoietische cellen. In deze training behandelen we de verschillende interleukinen, met hun functie en effecten.

Voorbereiding

Voor deze training is geen voorbereiding vereist.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Studiebelasting

5 presentie-uren 
5 zelfstudie- en verwerkingsuren 

De zelfstudie is ter verwerking van de behandelde stof. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het maken van individuele therapeutische strategieën op basis van anamnese en diagnostiek. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Prijs

€95,00 inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie.

Inschrijving

U dient ingelogd te zijn om u te kunnen inschrijven voor een scholing. Indien u nog geen account bij ons heeft, klik dan ook op 'inloggen'. U komt dan op de inlogpagina terecht waar u zich kunt registreren als nieuwe klant.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
04 oktober 2023 10:00 - 16:00 Live online seminar Inloggen