Nederlands Deutsch

Hormonen – Zonder pregnenolone geen start

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Er zijn veel verschillende namen voor pregnenolone: "concentratie- en geheugenhormoon", "grootmoeder van alle steroïdhormonen", "moederhormoon", "fontein van de jeugd". Pregnenolone is de voorloper van steroïde hormonen (mineralocorticoïden, glucocorticoïden, androgenen, oestrogenen en neurosteroïden). Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat pregnenolone ook een anti-aging en neuroprotectiefeffect heeft en de geheugenprestaties verbetert. Pregnenolonedeficiëntie speelt een rol bij o.a. angststoornissen, bijnierinsufficiëntie, chronische stress (pregnenolone-stealsyndroom), chronische vermoeidheid, depressie, reumatoïde processen, schizofrenie en de ziekte van Alzheimer.  

Tijdens deze lezing leert u meer over de pregnenolone-afhankelijke gezondheidsprocessen en welke diagnostische en therapeutische mogelijkheden bestaan. Dit online seminar biedt een uitstekende gelegenheid om een ander puzzelstuk van chronische ziekten en SOLK in kaart te brengen en patiënten te ondersteunen. 

Voorbereiding

Voorbereiding van deze scholing is niet noodzakelijk.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Prijs

Deelname aan dit online seminar is gratis.

Accreditatie

Deze scholing is niet geaccrediteerd.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
02 november 2022 18:00 - 19:30 Online Seminar Gratis Inschrijven