Nederlands Deutsch

Dementiële ziekten

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Duur: halve dag

Onderzoek naar dementie heeft de laatste 10 jaar een enorme vlucht genomen, zowel op neurobiologisch, neuropsychiatrisch als psychosociaal terrein. Dementie kent vele vormen waarbij de ziekte van Alzheimer en vasculaire dementie de meest voorkomende zijn.

Een dementieel ziektebeeld verandert een persoon. Het verloop van de verschillende vormen van dementie zijn vaak verschillend. Soms sluipend zoals bij Alzheimer, soms acuut zoals bij vasculaire dementie. De fasen van dementie zijn tevens verschillend bij de verschillende vormen.

Een juiste begeleiding van een complementaire behandeling vraagt om een passende diagnostiek en therapeutische kennis.

Inhoud

Tijdens deze bijscholing neemt u kennis van de diverse vormen van dementie en de voor de complementaire zorg relevante diagnostische mogelijkheden. Er wordt ingegaan op synnucleopathieën, milieutoxines en de samenhang tussen neurotransmitters, de darm en het ontwikkelen van een dementieel ziektebeeld. Verder worden complementaire behandelstrategieën besproken.

Voorbereiding

De gratis training is op 31 maart van 19:00 - 20:30 uur

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld. Om deze bijscholing goed te kunnen volgen is het behulpzaam eerst de basiscursus Darmtherapie en Oligo-enzymregulatietherapie en de masterclass Neurotransmitters en Mineraaldisbalans en zware metalen succesvol te hebben afgerond.

Studiebelasting

4 presentie-uren

8 zelfstudie- en verwerkingsuren

De zelfstudie is ter verwerking van de behandelde stof. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het maken van individuele therapeutische strategieën op basis van anamnese en diagnostiek. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Prijs

€ 50,00

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
28 april 2021 14:00 - 18:00 Online seminar Inschrijven