Nederlands Deutsch

Darmtherapie bij verstandelijk beperkte mensen

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Er zijn van die patiënten waarvan veel therapeuten denken; Oh nee, daar begin ik niet aan, veel te ingewikkeld! Verstandelijk beperkte mensen vallen bij de meeste therapeuten wel in deze categorie. Het is moeilijk communiceren en de anamnese verloopt via de verzorgers. Er is doorgaans meer sensitiviteit en interpretatie van de symptomen nodig door de therapeut.

Toch hebben deze mensen ook een ‘gewoon’ spijsverteringsstelsel. Door beperkte beweging en voeding hebben ze vaak last van constipatie en laxerende middelen horen bij het standaard protocol. Daarom hebben juíst verstandelijk beperkten baat bij darmtherapie!

Vanuit haar eigen ervaring met deze doelgroep, verteld darmtherapeut Hannah de Graaf- van der Staaij aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe zij alle opgeplakte etiketten naast zich heeft neergelegd en gewoon bij het begin is begonnen. Met verbluffende resultaten tot gevolg, die zich niet alleen beperken tot een betere stoelgang, maar zelfs verbetering in cognitieve functies en humeur hebben gebracht!

Voorbereiding

Voorbereiding van deze scholing is niet noodzakelijk.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Prijs

Deelname aan dit online seminar is gratis.

Accreditatie

Deze scholing is niet geaccrediteerd.

Datum:

{foreach training_date} {/foreach}
Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
{training_date_start} {training_date_start_time} - {training_date_end_time} {training_date_place} {training_date_comment} Inschrijven Inloggen