Nederlands Deutsch

Immuunsysteem en intracellulaire infecties

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Infectieziekten zoals bijvoorbeeld de ziekte van Lyme en het Epstein-Barr-virus (EBV), zijn de oorzaak van diverse chronische ziekten en worden helaas vaak pas na een lange lijdensweg gevonden. Beter gezegd: er wordt pas laat aan deze mogelijke oorzaak ("root cause") gedacht. Klachten zoals chronische pijn, motorische uitvalsverschijnselen, algehele malaise, fibromyalgie, CVS en depressie, zijn nog maar enkele voorbeelden waarmee patiënten in de praktijk komen. 

Tijdens deze verdiepingscursus breidt u uw kennis over infectieziekten uit om zo deze mogelijke hoofdoorzaak die aan de basis van de klachten ligt sneller te herkennen en uw patiënt echt te kunnen helpen. U leert het interpreteren van immunologisch relevante diagnostiek en de hieruit af te leiden therapeutische en leefstijlgerelateerde interventies. 

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg en u heeft de on-demand training 'Basics van het immuunsysteem'. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld. 

Voorbereiding

Voor deze scholing is geen voorbereiding vereist.

Studiebelasting
5 presentie-uren 
4 zelfstudie- en verwerkingsuren 

De zelfstudie is ter verwerking van de behandelde stof. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het maken van individuele therapeutische strategieën op basis van anamnese en diagnostiek. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Prijs

€95,00 inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie.

Inschrijving

U dient ingelogd te zijn om u te kunnen inschrijven voor een scholing. Indien u nog geen account bij ons heeft, klik dan ook op 'inloggen'. U komt dan op de inlogpagina terecht waar u zich kunt registreren als nieuwe klant.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
19 september 2024 10:00 - 16:00 Live online seminar Inloggen