Nederlands Deutsch

Wegwijs in bloeduitslagen

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Duur: 2 dagen

Heeft u altijd al meer inzicht willen krijgen in bloeddiagnostiek? Dan biedt deze tweedaagse cursus u de basis. Meten is weten. Klinische diagnostiek is een belangrijk onderdeel om tot een goed therapiebeleid te komen. Het goed kunnen begrijpen en interpreteren van bloedwaarden is essentieel voor een succesvolle behandeling. Het geeft u zelfs inzicht in de typologie van uw patiënt.

Inhoud

Deze cursus geeft inzicht in het interpreteren van laboratoriumdiagnostiek uit bloed. U leert om praktijkgeoriënteerde bloed-analyses m.b.t ontstekingen, lever, nieren, bloedbeeld (differentiaal), basale schildklier en hormonen te interpreteren en een gezondheidspatroon te herkennen.

Met deze kennis bent u in staat om een Gezondheidsscreening man/vrouw juist te kunnen interpreteren en eventueel verder benodigde diagnostiek vast te stellen.

Daarnaast worden belangrijke pre-analytische onderdelen zoals het bloedafnametraject besproken, zodat het monster van uw patiënt altijd goed bij het laboratorium terecht komt en optimaal kan worden onderzocht. Immers ligt het grootse risico van fout-negatieve of fout-positieve labresultaten in het voorstadium, dus bij de bloedafname en verzending.

Verder leert u een diagnostisch plan op te stellen gebaseerd op klinische uitslagen van de Gezondheidsscreening man/vrouw en ontvangt u een flowchart met de mogelijkheden voor eventuele vervolgonderzoeken.

Voorbereiding

Ter voorbereiding moet het pre-analytische onderwerp bloed en de onderzoeken behorende bij de Gezondheidsscreening man/vrouw goed worden bestudeerd.

Studiebelasting

16 presentie-uren
16 zelfstudie- en verwerkingsuren

De zelfstudie is ter verdieping van de behandelde stof. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het interpreteren van bloedonderzoeken behorend bij de lesstof. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Data

Najaar
Lesdag 1:   vrijdag 17 september
Lesdag 2:   zaterdag 18 september

Deze scholing zal via een online seminar plaats vinden. Indien coronamaatregelen het toelaten is het ook mogelijk deze scholing klassikaal te volgen. Indien dit het geval is, zullen zowel digitaal als klassikaal worden aangeboden.

Prijs

€ 210,00 inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie.

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd bij MBOG, LVNT en KTNO (K10568)

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
17 september 2021 10:00 - 18:00 Online Seminar en/of RP Academy leslocatie Amersfoort Inschrijven