Nederlands Deutsch

Voedselintoleranties en voedingsinterventies

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Duur: 1 dag

In Europa heeft maar liefst ca. 45% van alle volwassenen last van intolerantie voor één of meerdere ‘gewone’ voedingsmiddelen zoals bijvoorbeeld melk, tarwe, gist of eieren. Bij kinderen is dit al 60%!

Dit komt grotendeels door onze historische achtergrond en heeft vaak een directe relatie met o.a. nieuwe ontwikkelingen in massaproductie, groei- en bestrijdingsmiddelen, genetische manipulatie, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen (e-nummers) en de import van niet-inheemse voedingsmiddelen.

Inhoud

Voeding is dé bron voor de verzorging van het darmbioom. Welke voeding geschikt is bij maagdarmkanaalverstoringen en bij veranderingen van het darmbioom, is een belangrijk onderdeel van de regulatie van het maagdarmkanaal.

Tijdens deze masterclass worden diagnostische en therapeutische mogelijkheden geleerd om zodoende voedingsinterventies in een darmtherapieplan te kunnen betrekken.

Voorbereiding

Voorbereiding van de masterclass is niet noodzakelijk.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld. Voorkennis en ervaring m.b.t. voedingsgerelateerde interventies in de eigen praktijk is wenselijk.

Studiebelasting

8 presentie-uren
8 zelfstudie- en verwerkingsuren

De zelfstudie is ter verwerking van de behandelde stof. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het maken van individuele therapeutische strategieën op basis van anamnese en diagnostiek. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Prijs

€ 95,00 inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie.

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd bij MBOG, LVNT en KTNO (K9620)

Datum:

{foreach training_date} {/foreach}
Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
{training_date_start} {training_date_start_time} - {training_date_end_time} {training_date_place} {training_date_comment} Inschrijven