Nederlands Deutsch

Oligo-enzymregulatietherapie najaar 2021

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Duur: 3 dagen (2 lesblokken; 1 digitaal en 1 klassikaal)

Gezondheid wordt gewaarborgd door het vlekkeloos verlopen van het optimaal benutten van voedingsstoffen, het afvoeren van toxines en constante celvernieuwing. Deze topprestatie is afhankelijk van een gezonde celstofwisseling die inherent is aan een optimaal enzymsysteem.

De oligotherapie is midden 1930 ontwikkeld door de Franse arts Dr. Jacques Ménétrier. Hij stelde vast dat veel ziekten hun herkomst vinden in een verstoring van de spoorelementenhuishouding.

Oligo’s werken als een regulator, ze reguleren direct de werking van enzymen, de celstofwisseling en stimuleren de uitscheiding van toxines. Zo worden het interne en externe lichaamsmilieu op elkaar afgestemd en functionele processen gereguleerd.

Daarnaast wordt de onderliggende oorzaak van de gezondheidsklachten gereguleerd waardoor het geschikt is voor de behandeling van veel acute en chronische aandoeningen en gecombineerd kan worden met verschillende therapievormen.

Inhoud van de cursus

Deze praktische cursus geeft niet alleen inzicht in de celstofwisseling en de individuele aanleg van mensen voor bepaalde gezondheidsklachten (diatheseleer), maar gaat nu door de extra lesdag nog uitgebreider in op de werking van enzymen (de specialisten in het lichaam) en de werking en blokkering van geïoniseerde spoorelementen op het regulatieve systeem.

Na deze drie dagen oligotherapie, bent u bekend met:

 • de begrippen en termen die horen bij de oligotherapie
 • de celstofwisseling en de extracellulaire matrix
 • de enzymgroepen en werkmechanismen
 • de functie van enzymen en hun relatie met Oligo’s      
 • de belangrijkste oligo-elementen en hun functies
 • de therapeutische toepassingen van oligo-elementen en enzymen
 • de oligodiathese:
  • u herkent verschillende typologieën
  • u kunt het oligo-anamneseformulier juist interpreteren
  • u herkent de onderlinge relatie tussen de diathese en de praktische behandeling

Kortom, u krijgt tijdens deze drie dagen theoretische kennis en ruime praktijkervaring van wat de oligotherapie precies inhoudt en raakt bovendien vertrouwd met alle aspecten van deze therapie.

Indeling cursus

Lesdag 1: Seminar on demand. U kunt de webinar op eigen gelegenheid bekijken gedurende een periode van één maand voorafgaande aan lesdag 2.

Lesdag 2: Online seminar. Tijdens deze interactieve online seminar wordt u eerst de mogelijkheid geboden vragen te stellen over de lesstof van dag 1.

Lesdag 3: Klassikaal op RP Academy cursuslocatie in Amersfoort.

Voorbereiding

Voorbereiding van de cursus is niet noodzakelijk. Voor het tweede lesblok is verwerking van het eerste lesblok vereist.

Studiebelasing

24 presentie uren

24 zelfstudie- en verwerkingsuren

De zelfstudie is ter voorbereiding van het tweede lesblok en om de behandelde stof te verwerken. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het werken met de Oligo-anamnese en het beoordelen van de diathesen en de enzymatische processen. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Data najaar 2021

Lesblok 1:  vrijdag & zaterdag 10 en 11 september

Lesblok 2:  zaterdag 2 oktober

Prijs

€ 310,00 inclusief onbeperkt koffie & thee, lunch en digitale PDF PowerPoint-presentatie.

Data:

{foreach training_date} {/foreach}
Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
{training_date_start} {training_date_start_time} - {training_date_end_time} {training_date_training} {training_date_comment} Inschrijven