Nederlands Deutsch

Oligo-enzymregulatietherapie

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Duur: 3 dagen (2 lesblokken; 1 digitaal en 1 klassikaal)

Gezondheid wordt gewaarborgd door het vlekkeloos verlopen van het optimaal benutten van voedingsstoffen, het afvoeren van toxines en constante celvernieuwing. Deze topprestatie is afhankelijk van een gezonde celstofwisseling die inherent is aan een optimaal enzymsysteem.

De oligotherapie is midden 1930 ontwikkeld door de Franse arts Dr. Jacques Ménétrier. Hij stelde vast dat veel ziekten hun herkomst vinden in een verstoring van de spoorelementenhuishouding.

Oligo’s werken als een regulator, ze reguleren direct de werking van enzymen, de celstofwisseling en stimuleren de uitscheiding van toxines. Zo worden het interne en externe lichaamsmilieu op elkaar afgestemd en functionele processen gereguleerd.

Daarnaast wordt de onderliggende oorzaak van de gezondheidsklachten gereguleerd waardoor het geschikt is voor de behandeling van veel acute en chronische aandoeningen en gecombineerd kan worden met verschillende therapievormen.

Inhoud

Deze praktische cursus geeft niet alleen inzicht in de celstofwisseling en de individuele aanleg van mensen voor bepaalde gezondheidsklachten (diatheseleer), maar gaat nu door de extra lesdag nog uitgebreider in op de werking van enzymen (de specialisten in het lichaam) en de werking en blokkering van geïoniseerde spoorelementen op het regulatieve systeem.

Na deze drie dagen oligotherapie, bent u bekend met:

 • de begrippen en termen die horen bij de oligotherapie
 • de celstofwisseling en de extracellulaire matrix
 • de enzymgroepen en werkmechanismen
 • de functie van enzymen en hun relatie met Oligo’s      
 • de belangrijkste oligo-elementen en hun functies
 • de therapeutische toepassingen van oligo-elementen en enzymen
 • de oligodiathese:
  • u herkent verschillende typologieën
  • u kunt het oligo-anamneseformulier juist interpreteren
  • u herkent de onderlinge relatie tussen de diathese en de praktische behandeling

Kortom, u krijgt tijdens deze drie dagen theoretische kennis en ruime praktijkervaring van wat de oligotherapie precies inhoudt en raakt bovendien vertrouwd met alle aspecten van deze therapie.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Voorbereiding

Het interpreteren van de SKB-Test vraagt ervaring en complex-denken. Om deze reden is het vereist om een casus uit eigen praktijk voor te bereiden en te presenteren. Om dit efficiënt te kunnen doen, is er tweemaal een gratis SKB-Test inbegrepen.

NB: Houdt er rekening mee, dat voor een succesvolle behandeling van uw casuïstiekpatiënten, er mogelijk vrijblijvend vervolgonderzoek kan worden geadviseerd op basis van het onderzoeksresultaat. Aan dit vervolgonderzoek zijn kosten verbonden.

De onderdelen anamnese en diagnostiek moeten minimaal 10 werkdagen voor het begin van de laatste les, met inachtneming van de AVG, bij RP Sanitas Humanus zijn ingediend.

Studiebelasting

24 presentie uren
24 zelfstudie- en verwerkingsuren

De zelfstudie is ter voorbereiding van het tweede lesblok en om de behandelde stof te verwerken. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het werken met de Oligo-anamnese en het beoordelen van de diathesen en de enzymatische processen. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Data 2021

Voorjaar
Lesblok 1:  vrijdag & zaterdag 8 en 9 januari
Lesblok 2:  vrijdag 29 januari

Najaar
Lesblok 1:  vrijdag & zaterdag 10 en 11 september
Lesblok 2:  zaterdag 2 oktober

Prijs

€ 310,00 inclusief onbeperkt koffie & thee, lunch en digitale PDF PowerPoint-presentatie.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
10 september 2021 10:00 - 18:00 RP Academy leslocatie; Hardwareweg 10, Amersfoort Inschrijven