Nederlands Deutsch

Oligo-enzymregulatietherapie

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Duur: 5 dagen (3 lesblokken)

Hoe kan het ideale milieu worden geschept in het lichaam van een patiënt zodat deze ontvankelijk is voor de behandeling, ongeacht welke complementaire therapie wordt toegepast?
Dit kan door de extracellulaire matrix, ook wel Basis Bio Regulatie Systeem (BBRS), in optimale conditie te brengen, zodat de stofwisselingsprocessen op celniveau ongestoord kunnen plaatsvinden.

Gezondheid wordt gewaarborgd door het vlekkeloos verlopen van het optimaal benutten van voedingsstoffen, het afvoeren van toxines en constante celvernieuwing. Dit proces is afhankelijk van een gezonde celstofwisseling die inherent is aan een optimaal enzymsysteem.
Er worden hoofdzakelijk 3 enzymgroepen onderscheiden: spijsverteringenzymen, enzymen in voeding en metabolische enzymen die in ons lichaam worden aangemaakt. Juist de metabole enzymen spelen bij alle biochemische reacties een belangrijke rol, zoals bijv. de citroenzuurcyclus. Die zorgt voor de aanmaak van energie en zonder energie kan geen stofwisseling plaatsvinden. Er zijn echter factoren die een optimale enzymactiviteit verhinderen.

Daarnaast zijn mineralen en spoorelementen als basis voor vele stofwisselingsprocessen onontbeerlijk. Wanneer de balans tussen deze reactie-elementen wordt verstoord, bijvoorbeeld door toxische zware metalen zoals lood, kwik en cadmium, ontstaan veel hedendaagse chronische klachten die u in de praktijk tegenkomt. Suppletie van mineralen en spoorelementen of niet gepaste chelatie van toxische zware metalen kan mogelijk de subtiele balans juist verder verstoren.

Oligo’s werken als een regulator, ze reguleren direct de werking van enzymen, de celstofwisseling en stimuleren de uitscheiding van toxines. Zo worden het interne en externe lichaamsmilieu op elkaar afgestemd en functionele processen gereguleerd.

Inhoud

Deze 5-daagse basiscursus geeft u een uniek inzicht in de celstofwisseling en de individuele aanleg van mensen voor bepaalde gezondheidsklachten (diatheseleer). Een belangrijk onderdeel van de cursus is kennisverdieping over enzymen.
U leert hoe u door middel van spoorelementen de enzymen die noodzakelijk zijn voor de stofwisselingsprocessen kunt reguleren en zo een grotere ontvankelijkheid van het lichaam voor heilzame stoffen zoals vitaminen, mineralen en plantstoffen en overige therapievormen kunt creëren, waardoor elke therapeutische interventie effectiever zal zijn.

Aan hand van de mineralen en spoorelementen die worden onderzocht in de Multi-elementen haaranalyse krijgt u inzicht in de functies van verschillende mineralen en spoorelementen en de disfuncties die ontstaan bij bepaalde afwijkingen in de balans hiervan. Dit is essentieel voor de behandeling van veel voorkomende acute en chronische gezondheidsklachten.

Door middel van eigen ingebrachte casuïstiek (onderzoeken hiervoor zijn inbegrepen in de cursusprijs) krijgt u praktijkgerichte ervaring over hoe u het interne lichaamsmilieu kunt reguleren met behulp van Oligo-supplementen. Hiermee kan een op de individu afgestemde regulatie worden ingezet en uw behandeling nog effectiever plaatsvinden.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Voorbereiding

Voorbereiding van de cursus is niet noodzakelijk. Voor de derde lesdag is verwerking van het de eerste twee lesdagen vereist.

 

Studiebelasting

40 presentie-uren
40 zelfstudie- en verwerkingsuren

De zelfstudie is ter voorbereiding van het tweede lesblok en om de behandelde stof te verwerken. Ook zijn deze uren bedoeld om vertrouwd te raken met het werken met de Oligo-anamnese en het beoordelen van de diathesen en de enzymatische processen. U bent dus zowel theoretisch als praktisch aan het leren.

Datums

Voorjaar 2022
Lesblok 1:  vrijdag & zaterdag 4 en 5 februari
Lesblok 2:  vrijdag & zaterdag 11 en 12 maart
Lesblok 3:  zaterdag 9 april

Najaar 2022
Lesblok 1:  vrijdag & zaterdag 7 en 8 oktober
Lesblok 2:  donderdag & vrijdag 10 en 11 november
Lesblok 3:  vrijdag 16 december

 

Prijs

€ 590,00 inclusief digitale PDF PowerPoint-presentatie en 1x Multi-elementen haaranalyse (ter waarde van €116,00 incl. verwerkingskosten) en 1x Spoorelementen/mineraalstoffenscreening (t.w.v. €87,25 incl. verwerkingskosten).

Accreditatie

Deze scholing is geaccrediteerd door MBOG, LVNT en KTNO (K11386)

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
07 oktober 2022 10:00 - 16:00 Online Seminar Inschrijven