Nederlands Deutsch

IJzerstofwisseling - latente moeheid en slaap

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Aandoeningen van het ijzermetabolisme, met name ziekten door ijzertekort, zijn wijdverbreid en worden geassocieerd met een groot aantal ziektebeelden, zoals beperkt leervermogen, beperkte thermoregulatie, haaruitval, verminderde spierkracht en uithoudingsvermogen en vermoeidheid.

 
IJzertekort is wereldwijd het meest voorkomende voedingstekort. Wereldwijd lijden een miljard mensen aan een ijzertekort. IJzerinname lijkt problematisch te zijn, vooral bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Op deze leeftijd valt meer dan 75% van de vrouwen onder de aanbeveling voor ijzerinname. Het bepalen van het hemoglobinegehalte, transferrine of ferritine in het bloed kan alleen klinische bloedarmoede diagnosticeren en is niet geschikt voor pre-anemische situaties. Deze parameters worden be├»nvloed door infecties of ontstekingen. Tijd dus om de oorzaken van een latent ijzergebrek op te sporen, een passende diagnostiek te leren kennen en de therapiemogelijkheden te bespreken in dit online seminar. 

Voorbereiding

Voorbereiding van deze scholing is niet noodzakelijk.

Vooropleiding

U bent professional in de gezondheidszorg of heeft een afgeronde opleiding in het orthomoleculaire of complementaire spectrum. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Prijs

Deelname aan dit online seminar is gratis.

Accreditatie

Deze scholing is niet geaccrediteerd.

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
05 oktober 2022 15:00 - 16:30 Online Seminar Gratis Inschrijven