Nederlands Deutsch

Allergie - GRATIS

Terug naar overzicht

Algemene omschrijving

Meer dan 25% van de Nederlandse bevolking heeft last van allergische klachten. De hoeveelheid aan pollen en voedingsallergieën neemt de afgelopen jaren alsmaar toe en de verwachting is dat deze stijgende trend zich doorzet. De impact van klimaatverandering op gezondheidseffecten door allergenen is groot. Juist in de complementaire praktijk worden allergische mensen regelmatig gezien. 

Voor een goede diagnose en behandeling van (vermeende) allergie is de natuurgeneeskunde een onmisbare schakel. Dit is nu zelfs belangrijker dan ooit, want veel beschikbare informatie over allergieën is niet genuanceerd en vaak onjuist. Mensen mijden onnodig veel voedingsmiddelen en mogelijke allergenen, waardoor het immuunsysteem steeds minder wordt geactiveerd. Het ontrafelen van de puzzel voor een juiste diagnose en behandeling is complex en vraagt om specifieke deskundigheid. 

Welke diagnostiek en therapeutische maatregelen zijn naast een immunologische regulatie nodig? Dit gratis webinar geeft een kort en bondig overzicht en dient als introductie van de bijscholingen ‘Allergie’ en ‘Immuunsysteem en intracellulaire infecties’. 

Datum:

Datum Tijd Plaats Opmerking Inschrijven
01 maart 2024 08:00 - 09:00 Live online seminar Inschrijven